Известие

Collapse
No announcement yet.

смяна на ролки ремъци и въпрос за помпа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• смяна на ролки ремъци и въпрос за помпа

При сменяне на ролки и ремъци, сменя ли се задължително водната помпа ? Колко често се сменя ?
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Не е задължителна. Ако протече или откаже, тогава се сменя (поне според мен и според познатата ми пракитика, то теории всякакви). Ако сменяш агренажа - имам отличен комплект, който съм купувал за предишната ми алфа. Става за 1.4/1.6тс. - оригинални ролки и ремък дайко. Ако имаш интерес пиши едно лично, ще измислим добра цена
    166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
      Не е задължителна. Ако протече или откаже, тогава се сменя (поне според мен и според познатата ми пракитика, то теории всякакви). Ако сменяш агренажа - имам отличен комплект, който съм купувал за предишната ми алфа. Става за 1.4/1.6тс. - оригинални ролки и ремък дайко. Ако имаш интерес пиши едно лично, ще измислим добра цена

Аби то не е задължително да се сменят, но е точно толкова НеЗадължително, колкото и останалите 2 ролки.

Все пак водната помпа е част от ангренажната група, и според оригиналните менюали на Алфа Ромео, водната помпа се сменя всеки път, когато се сменят останалите неща.
      Към колегата пуснал темата: Ако колата ти е нов внос или пък си минал поне една смяна на ремъци , или пък не знаеш дали е сменяна преди, то смени си я, за да си спиш спокойно. Една помпа струва да 70 лв., но сваляне на глава (заради скъсан ангренажен ремък примерно) , заедно с новите части, шлайф глава, клапани , гарнитури и г.н. излиза не по-малко от 700 лв.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Както каза колегата,тя играе роля на паразитна ролка на ангренажа и колкото не е задължително да се сменят ролките,толкова не е задължително да се сменя и помпата.Нека майстора да я погледне добре ако е наистина наред може и да не се сменя.
        Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
        Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:09.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Благодаря ви за отговорите, имах нужда от мненията ви.
            Един познат ми каза, че е добре да се смени - както за ролките. За 2-ри път сменям ремъци и ролки и предният път не я смених, а майстора каза, че ще я огледа и ще реши.
            Явно е наложително да се смени и ще трябва и нея да поръчам. 70 лв но с всички части е 270 примерно 'капка по капка вир става, но няма на къде'
            Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Ей не ми верваш на мене
              Нал ти казах за тая прословута помпа още у скайпа.
              Сичко де що е на анренажа, се сменя със смяната на ремъците. Щот една ролка да остайш, се едно никва не си я свършил.

На едно браво 1.6 16 волта, резултата беше 16 от 16, еи тъй, заради несменена ролка. Щот била здрава, и се въртяла като нова.
              След 1000 и няколко км, бравото влезе в бокса за нови клапани
              Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 20:11.
              Lancia Delta 1.6 i.e - ex
              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

аз моята не съм я сменял когато взех колата. Сега съм минал 30к и да чукам на дърво не ми е правила проблеми

Comment

Първоначално публикувано от Coyota Покажи съобщение
                  аз моята не съм я сменял когато взех колата. Сега съм минал 30к и да чукам на дърво не ми е правила проблеми
                  Чукай чукай... с 2 ръце.
                  Не си само ти, много хора не я сменят. Понякога после излиза по-скъпо. Не си струва риска за една керлива помпа от 50-тина лв, да си рискуваш мотора.
                  Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Моята помпа изкара 100 000 км. Ак отрябва да съм по-точен, около 91 300. Поне като ще сменяте, гледайте да вземете с метална перка, защото пластмасовите понякога превъртат и почват филми...
                    sigpic
                    Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Working...
                    X